divendres, 16 de febrer del 2024

La peresa és mare de la pobresa!

Avui estic d’un peresós que fa feredat i per això demano ajuda al Chat GPT de Google, aquesta cosa que n’hi diuen Intel·ligència Artificial. Li dic: «Escriu-me un article de no més de 2000 caràcters, pel setmanari penedesenc el 3d8». I aquí teniu la resposta, generada també en català i en 15 segons.

"Penedès: Tradició Vinícola i Innovació Sostenible"

En els paisatges sinuosos del Penedès, la tradició vinícola esdevé una obra d'art que es fusiona amb la modernitat. Aquesta regió, arrelada a l'època romana, floreix com un epicentre de la viticultura, on la història i la innovació dansen harmoniosament.

Història en Cada Raim. Les vinyes que esculpen els turons del Penedès són testimonis d'una saga vinícola que es remunta als romans. La combinació de sol fèrtil i clima temperat dóna lloc a vins que porten consigo segles d'expertesa i passió.

Cava: L'Escudella d'Escumosos. El Penedès destaca pel seu contribut al món del vi amb el Cava com a joia indiscutible. Les varietats autòctones, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, són l'ànima d'aquests espumosos, que s'elaboren amb la mestria del mètode tradicional. Cada glop és una celebració de la saviesa artesanal que ha elevat la reputació del Penedès arreu del món.

Sostenibilitat al Cor. Més enllà de la tradició, les bodegues penedesenques abracen la sostenibilitat. Des de pràctiques agrícoles respectuoses fins a la gestió eficient de l'aigua, aquesta regió es compromet a preservar la seva natura. El Penedès no només produeix vins exquisits, sinó que ho fa amb una mirada cap al futur.

Variedades Autòctones: Peces del Puzzle Vinícola. Les varietats com la robusta Tempranillo o la perfumada Malvasía donen vida al paisatge de vinyes. Cada cepa és una peça única en un mosaic que ressalta les característiques úniques del clima mediterrani i del sòl calcari.

Desafiaments i Triomfs. Tot i els desafiaments, els viticultors del Penedès han demostrat resiliència. Incerteses climàtiques i econòmiques no han aturat la producció d'aquesta regió, que continua prosperant. La clau rau en la capacitat d'adaptar-se i evolucionar sense perdre l'essència que fa única aquesta terra vinícola.

En resum, el Penedès és molt més que un simple productor de vins. És una crònica viva de la història que es desplega amb cada copa. Amb un peu a la tradició i l'altre a la innovació, aquesta regió continua encisant paladars i corrents dins i fora de Catalunya.


Ja veieu com se les arregla el jove Chatgpt! No he modificat ni una coma! Encara se li escapa alguna falta d’ortografia (en compto 9) i sintaxi, però dins d’una redacció plena de tòpics, se’n surt prou bé! I això només ha fet que començar! Aviat ja no caldrà que la canalla vagi a escola o, en tot cas, només a jugar!! De fet, ja quasi, quasi com ara! La peresa és mare de la pobresa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada